TACİROĞLU & PEYSAN

1936 Yılından bu yana süt ürünleri ve özellikle peynir çeşitleri üretiminde önder olan firmamız, 1963 yılında peynir üretimini ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan bir sanayi haline getirmeyi amaçlamış ve bu yolda ciddi yatırımlar yaparak Türkiye’de ilk kez Türk tüketicisine ambalajlı peyniri sunarak yeni bir çağ yaratmıştır.

Grubumuz Tradisyonel (Geleneksel) üretim tarzını benimseyerek ürettiği ambalajlı ürünleri Türk tüketicisine sunarak marka bilincini ön plana çıkarmış güçlü ve güvenilir TACİROĞLU & PEYSAN marka bilincinin oluşmasını sağlamıştır.

Yine aynı amaçlar doğrultusunda 1979 yılında standart kalitede fabrikasyon üretim olan Peysan markasını yaratarak ve Peysan Gıda San. A.Ş. Firmasını kurarak süt ürünleri piyasasında öncü olmaya devam etmiş, Türkiye’de yeni bir sanayi kolu yaratmış ve ülke ekonomisine katkı sağlamıştır.

Bütün bu tradisyonel peynir üretiminin yanı sıra Türkiye ‘de ilk kez 1987 yılında yurt dışından uzmanlar getirterek deneme üretimlerini gerçekleştirdiği, Ortadoğu pazarında beğenilen peynir çeşitlerinden olan Jadel peynirini üretim gamına eklemiştir. Ancak henüz markasız üretimlerin çok yaygın olması nedeni ile bu ürün hemen taklit edilmiş ve pazarlarda örgü peyniri adı altında büyük markalarda ambalajsız olarak satılmaya başlanmıştır.

Peysan;1984 Yılında bu tip peynirlerin anavatanı olan Fransız Fromageries Bel firmasının Türkiye distiribitörlüğünü alarak Fransız’ların LA VACHE QUİ RİT (GÜLEN İNEK) Markalı ürünlerini ithal etmiş, kendi satış ağı ile tüm Türkiye’ye dağıtımını yaparak Türk tüketicisinin beğenisine sunmuş ilk Türk firmasıdır. Devamında Fransız Besnier Lactacis firmasının da distiribitörlüğünü alarak PRESEDENT Markalı peynir ve tereyağlarını ithal etmiştir.

Peysan, bu faaliyetleri ile yurtdışında Türkiye’ ye dikkat çekmiş ve bir Pazar oluşmasına sebep olarak Türk ekonomisine katma değer sağlamaya devam etmiştir. Buna bağlı olarak da Dünyada Avrupa tipi peynirler olarak bilinen Emmantel, Gouda, Edam, Camambert, Brie Madrigal, Rokfor(Küflü Peynir) gibi peynirler ile taze pastörize peynirlere, dilimli ve üçgen peynir çeşitlerine ve çeşitli tat ve ambalajlardaki tereyağlarına Türk sofralarında yer açmıştır.

İlk defa Danimarka’da, Peysan çiftlik adı altında ULTRA FİLİTRASYON PEYNİR ürettiren, ve yine UNCLE BEN’S prinçlerinin ithalatını yaparak bu markayı Türkiye’ ye lanse eden ilk Türk firmasıdır.

Ülkemizdeki süt ürünleri ve peynir sektöründe TACİROĞLU & PEYSAN markaları ile tüm yeniliklere öncü olmuş ve hep ilkleri yapmayı başarmış firmamız; üretimlerini, Edirne’deki 30.000m lik alan üzerinde kurulumodern üretim tesislerinde ve laboratuvarında, ürünlerin niteliğine göre İnek, Koyun ve Keçi sütleri kullanılarak tamamen naturel olarak ve üretiminin her aşaması deneyimli mühendisler ve teknik personellerin denetiminde gerçekleştirilmektedir.

Tesisimiz, BRC FOOF – FSSC gibi gıda güvenliği belgelerine ve helal gıda belgesine sahip olması nedeni ilesürekli olarak yurtdışı denetim firmaları ve Tübitak, TSE gibi Türk denetim kuruluşları tarafından denetlenmektedir.

Ürünlerimiz ağırlıklı olarak TACİROĞLU & PEYSAN markaları ile satışa sunulmakta olup, ürün çeşitlerimiz;Beyaz Peynir – Keçi Peyniri ve Çeşitleri – Taze Kaşar Peyniri – Eski Kaşar Peyniri – Dil Peyniri – Jadel (Örgü)Peyniri – Tulum Peyniri ve Çeşitleri – Kaşkaval Peyniri – Krem Peynir – Labne Peyniri – Lor Peyniri – Sürülebilir Peynirler – Çeçil Peyniri – Sepet Peyniri – Tereyağı – Mozzarella – Peynir Helvası – Donmuş ürün çeşitleridir.

Grubumuz, TACİROĞLU & PEYSAN markalarının yanı sıra, markalaşmaya verdiği önem doğrultusunda 1977 yılından başlamak üzere tescilini yaptırdığı, Sele – Mayıs – Şef – Kaşkaval – Ekonom – Binboğa – BTH – Siyah İnci – Sarıkız – Kral – Ali Babanın Çiftliği gibi 40’a yakın marka tescil belgesine ve patentlere sahiptir.Geleneksel lezzeti, kalitesi ile ve tamamen hijyenik koşullarda ürettiğimiz ürünlerimiz, ülke genelinde öğütlenmiş satış ve pazarlama ağlarımız ile tüketicinin beğenisine sunulmaktadır.

TACİROĞLU & PEYSAN; Sosyal sorumlulıuk projeleri kapsamında; Özellikle üniversiteli gençlerimize okurken, okuduklarını uygulayabilme ve iş olanağı bulma konusunda Türkiye’nin sayılı üniversiteleri ile (Boğaziçi – İstanbul – Bahçeşehir – İtü – Odtü – Bahçeşehir Üniversiteleri) İş birliği yapmaktadır.

1936 Yılından bu yana her koşulda ayakta kalmayı, PEYSAN & TACİROĞLU Markalarını güvenilir kılmayı başarmamızın sırları ise;

– İşimizi her zaman, her şartta çok severek ve saygı duyarak yaptık.
– Tüketicilerimizin sağlığına ve hijyenine her zaman çok önem verdik.
– Sorumluluğumuzun bilincinde olarak her zaman teknolojik yeniliklere açık olduk ve kendimizi yeniledik.
– İnsana ve doğaya saygılıyız.
– Tüm öneri ve eleştirileri her zaman saygı ile dinledik ve inceledik.

 

Vizyonumuz

İnsana ve doğaya değer veren çalışma anlayışımız ile kaliteden .dün vermeden en iyi fiyat ve lezzete sahip ürünleri üreterek tüketicilerimizin beklentilerini karşılamak ve yurtiçi-yurtdışı tüm müşteri kitlesine ulaşmak

Misyonumuz

Geleneksel tatları korumak aynı zamanda da yenilikçi anlayışımızla her geçen gün farklı ürünler geliştirerek iç ve dış pazardaki 7den 70e her yaştan müşterilerimize ulaşmak, damak tatlarını geliştirmek, zenginleştirmek.

Gıda Güvenliği ve Kalite Politikası

Tarım Taç A.Ş. olarak faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Süt ve Süt Ürünlerinin üretim aşamasında; hammadde olan çiğ sütün ve diğer girdilerin temini, onaylanmış  girdileri kullanarak beyaz peynir, eritme tip peynirler, taze peynirler (sürülebilir taze peynir, biberli taze peynir, süzme peynir), yöresel peynirler (dil peynir), kaşar peynir, tereyağ üretimi, paketlenmesi, depolanması, sevkiyatı ve satışı ile ilgili tüm alanlarında, yüksek kaliteli, lezzetli, sağlıklı ve güvenilir ürünleri gelişmiş teknolojileri kullanarak üretirken uymayı taahhüt ettiğimiz Gıda Güvenliği ve Kalite politikamız ;

 

  • Hammaddenin ve diğer girdilerin onaylı tedarikçilerden temini, girdi kontrollerinin yapılması, onaylanmış girdileri kullanımıyla başlayıp son ürün sevkiyatına kadar olan tüm süreçlerde ilgili ulusal ve uluslararası güncel mevzuat, tebliğ ve/veya kanunlara, İhracat yaptığımız ülkelerin yasal ve diğer şartlarına, Kalite ve Gıda Güvenliği Standartlarına, sağlık kurallarına ve otantisiteye uygun ürün üretmek,
  • Hammadde ve diğer girdilerin kabulü, depolanması, tüm üretim süreçleri, sevkiyat ve müşteriye arzı aşamalarında dünyadaki güncel Gıda Güvenliği risklerini (Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik, Alerjen, Radyoaktivite, GDO, Sabotaj, Tağşiş, Otantisite vb.) takip etmek ve risk değerlendirmelerine göre gerekli önlemleri alarak ürün üretmek,
  • İyi Üretim Uygulamaları (GMP), İyi Hijyen Uygulamaları (GHP) ve uygun çevre şartlarını sağlamak
  • Ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak kurmuş olduğumuz Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim sistemimizi ve gıda güvenliği kültürünün sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve etkinliğini arttırmak için teknolojik gelişimler ile destekleyerek işletme verimliliğini arttırmak, iyileşme ve gelişmeyi sağlamak,
  • Her defasında tercih edilen marka olmak için müşteri talep ve beklentilerine uygun mamuller üretmek
  • Müşteri ve tedarikçilerimizle etkin, verimli ve yapıcı iş birliği içinde olmayı ve tüm paydaşlarımızın beklentilerini en üst kalite seviyesinde, eksiksiz ve belirlenen sürede karşılamak
  • Her kademede eğitimli ve bilinçli personel yaklaşımını benimsemek ve uygulamak, personelin bilgi ve beceri düzeylerinin artırılması yönünde sürekli eğitim faaliyetlerinde bulunmak ilkelerinden oluşmaktadı