Peysan MOZZARELLA ile Pizza Tarifi

Pizza hamuru için

  • 225 gr Köy Ekmeği Karışımı
  • 140 ml su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı tozşeker
  • Yarım çay kaşığı kuru maya

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr Peysan Mozzarella peyniri veya Peysan Dil peyniri)
  • 6~7 kiraz domates
  • 1 çorba kaşığı şerit doğranmış sarı dolmalık biber
  • 1 çorba kaşığı dilimlenmiş
  • siyah zeytin

Domatesli ve mozzarella peynirli pizza Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında öğle ve akşam yemeği için çok güzel bir tarif. Su ve zeytinyağını ekmek makinesinin pişirme haznesine dökün. Unu sıvı karışımın üzerini tamamen örtecek şekilde ilave edin. Haznenin bir köşesine tuz, karşı köşesine şekeri ekleyin. Unun ortasını açıp mayayı ekleyin.

Hazneyi makinenin içine yerleştirin. Hamur programını seçip makineyi çalıştırın. Program bitiminde hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile incelterek açın.

Mozzarella peynirini ufak doğrayın. Domatesleri 4 dilime kesin. Domates püresi, bir tutam tuz ve zeytinyağını bir kaba alıp karıştırın. Sosu hamurun üzerine döküp kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde yayın.Peysan Peynir ve domates dilimlerini hamurun üzerine değişimli olarak yan yana yerleştirin. Zeytin dilimleri ve sarı biberi ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alana kadar 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir