PEYSAN TEREYAĞ İLE PİLAV TARİFİ

Malzemeler


2 yemek kaşığı Peysan tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz

Püf Noktası


Sıcak tavuk suyu eklediğiniz pilavı karıştırmadan kısık ateşte pişirmeye ve demlendirdikten sonra servis etmeye dikkat edin.

Pişirme Önerisi


Baldo pirinci pişirme işlemi öncesinde ılık suda bekletip, suyunu süzdükten sonra pilavı salma usulü de hazırlayabilirsiniz.Tavuk suyunu ekledikten sonra pirinçlerin tane tane olması ve şeffaf bir görünüm kazanması için; pilava birkaç damla limon suyu ve bir adet kesme şeker ekleyebilirsiniz.Pilavı, sebze ya da et suyuyla da hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?


Peysan Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresine aktarın.

Arpa şehriyeyi hafif bir renk alana kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar kavurun.

Pirinci bir süzgece alın ve berrak bir su çıkana kadar, çok fazla karıştırmadan pirinçleri durulayın.

Suyunu tamamen süzdürdüğünüz pirinçleri pilav tenceresine aktarın ve orta kısımları şeffaf bir renk alana kadar şehriyelerle birlikte kavurun.

Son olarak sıcak tavuk suyu ve tuzunu eklediğiniz pilavı; kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10-12 dakika karıştırmadan pişirin.

Pirinçler uzayıp, tane tane olduğunda pilav suyunu çekmiş ve olmuş demektir. Demlenmesi için pilavın üzerine kağıt havlu örttükten sonra kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Arzuya göre pilav tenceresini nemli bir mutfak bezi ile sarıp, pilavı demlenmesi için dinlendirebilirsiniz.

Demlenen ve tek tek dökülen tereyağlı pirinç pilavını, daha fazla bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir