Peynirli Sebzeli Tart

Peynirli Sebzeli Tart

Peysan Peynirli Sebzeli Tart Tarifi

Oldukça sağlıklı, kış sebzeleriyle hazırlanan enfes tarif…

Malzeme Listesi

Hamuru İçin;
200 gr Peysan Tereyağı
200 gr Peysan krem peynir
300 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç Harcı İçin;
200 gr brokoli
200 gr karnabahar
100 gr çeri domatesi
12 adet zeytin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
75 gr Peysan dereotlu sepet peynir
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber

(6 Kişilik – 100 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Tereyağı ve krem peyniri geniş bir kaba alın. Mikser yardımıyla çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur toparlanıp kıvam alıncaya kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.

Adım 2

İç harcı için karnabahar ve brokoliyi çeri domateslerden biraz büyük olacak şekilde parçalara ayırın. Sebzelerin renklerinin birbirine karışmaması için ayrı tencerelerde tuzlu kaynar suda haşlayın. Haşlanan sebzelerin suyunu süzüp soğumaları için kenara alın.

Adım 3

Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve uzunlamasına ikiye kesin. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin.

Adım 4

Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın ve merdane ile tart kalıbınızdan biraz büyük olacak şekilde açın. Kalıbın tamamına yayın ve kenarlarından sarkan kısımları kesin.

 

Adım 5

Üzerine sırasıyla sotelediğiniz sebzeleri ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın rengi olana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun!