Kaşar Peynirli Mantar

Kaşar Peynirli Mantar

Peysan Kaşar Peynirli Mantar Tarifi

Dilerseniz meze olarak, dilerseniz yemeklerin yanında garnitür olarak kullanabileceğiniz tadına doyulmaz bir lezzet.

Malzeme Listesi

500 gr büyük boy mantar
4 adet domates
3 adet sivri biber
100 gr rendelenmiş Peysan Kaşar Peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı

(6 Kişilik – 25 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Mantarların alt kısımlarını koparıp bol suyla yıkayın ve süzün. Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip küçük doğrayın.

Adım 2

Zeytinyağı, tuz, domates ve biberleri bir kasede harmanlayın. Mantarların boş kısımlarına harmanladığınız iç malzemeyi doldurun ve fırın tepsisine dizin.

Adım 3

Önceden ısıtılmış 180 dereceyeayarlı fırında 10 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini mantarların üzerine serpiştirin. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin.

Adım 4

Mantarları fırından alıp servis tabağına dizin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.