Peysan Çilekli Cheesecake Tarifi

Çilekli Cheesecake

Peysan Çilekli Cheesecake Tarifi

Belkide dünya’nın en kolay tatlısı.

Malzeme Listesi

1 paket yulaflı bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı Peysan Tereyağı
2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı kakao
1 kase çilek
1/4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 adet jelatin ( toz da kullanabilirsiniz, 2 tatlı kaşığı)
3 Adet 175 gr Peysan Labne
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 kase çilek ( üzeri için)
1 paket sıvı krema

(6 Kişilik – 170 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Bisküvileri tarçın, bir tutam tuz, kakao ile un haline gelene kadar rondodan geçirin. Daha sonra tereyağını eritip, kakaolu fındık kremasını içerisine ekleyin. Kelepçeli ya da rahat cıkarabileceğiniz bi kaba bisküvileri tabanına yayıp, iyice bastırarak düzeltin.

Adım 2

1 kase çilek, vanilya, şeker ve 2 yemek kaşığı kadar suyu sos tenceresine alın. Çilekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen malzemeyi blender dan geçirip pürüzsüz bir hale getirin.

Adım 3

Başka bir kasede yine 1 yemek kaşığı suda jelatini yumuşatın. Daha sonra jelatini çilekli sosa ilave edin ve jelatin tamamen eriyene kadar 1-2 dakika pişirin.

 

Adım 4

Krem peyniri ve şekeri pütürsüz bi hale gelene kadar çırpın. Daha sonra vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığımız çilek sosundan 1 çay bardağı alıp peynirli kremaya ekleyin ve daha sonra bisküvili kalıba dökün. Yaklaşık 2 saat buzdolabında iyice soğutun.

Adım 5

2 saat sonunda kalan çilekli sosu cheesecake nin üzerine dökün ve 30 dakika daha dolapta bekletin. Kalıptan rahat cıkabildiğinde hazır demektir.

Adım 6

Servis yapmadan önce üzerini meyvelerle süsleyin.

Afiyet Olsun.